Aarsleff vinder rammeaftale om opgravningsfri kloakrenovering for KLAR Forsyning

Det bliver fremover entreprenøren Aarsleff Rørteknik, som skal udføre renoveringen af KLAR Forsynings kloakrør i Køge, Greve, Solrød og Stevns Kommune ved hjælp af den opgravningsfri metode, strømpeforing. 

KLAR Forsyning underskriver rammeaftale med Aarsleff

På billedet ses fra venstre; Jesper Koziara, teknisk direktør i KLAR Forsyning, Frands Søbjerg Hansen, chef for Plan & Anlæg, Charlotte Pedersen, GIS-designer i KLAR Forsyning, Sanne Olling, entrepriseleder i Aarsleff, Martin Søbye Møller, kontrakt- og fagansvarlig i Aarsleff.  

De kommende år skal entreprenøren Aarsleff Rørteknik udføre renoveringsarbejde på KLAR Forsynings kloakrør i forsyningens fire kommuner; Køge, Greve, Solrød og Stevns. Det står fast nu, hvor udbuddet på rammeaftalen om strømpeforing for KLAR Forsynings spildevandsselskaber netop er afsluttet.

”Aarsleff Rørteknik blev valgt, da de kom med det mest fordelagtige tilbud på opgaven med det bedste forhold mellem pris og kvalitet. Det er da heller ikke første gang, vi samarbejder med Aarsleff omkring renoveringen af vores kloaksystemer. Vi kender Aarsleff som en kompetent virksomhed, som vi har arbejdet sammen med de sidste mange år. Derfor ved vi også, at vi og vores kunder er i gode hænder. Vi ser frem til samarbejdet i de kommende år”, siger Jesper Koziara, teknisk direktør i KLAR Forsyning.

Aarsleff Rørteknik, som er en del af entreprenørkoncernen Per Aarsleff A/S, ser frem til at løfte renoveringsopgaven for KLAR Forsyning:

”Vi er rigtig glade for at vinde kontrakten med KLAR Forsyning omkring renoveringen af deres kloakrør i Køge, Greve, Solrød og Stevns Kommune. Allerede nu har vi fået stablet et godt samarbejde på benene internt i projektgruppen. Nu glæder vi os bare til at komme i gang med samarbejdet om at modernisere og renovere kloaksystemerne i de fire kommuner”, siger Martin Søbye Møller, som er kontrakt- og fagansvarlig for rammeaftalen hos Aarsleff.

Kloakrenovering helt uden at grave

KLAR Forsyning gennemfører løbende renovering af de mange kilometer kloakrør i Køge, Greve, Solrød og Stevns Kommune. Og her er strømpeforing – den opgravningsfri renoveringsmetode, som inden for branchen kaldes ”No Dig” - særligt attraktiv.

”Ved strømpeforing kan man renovere kloakrør indvendigt – helt uden at grave. På den måde kan vi slippe for at grave hele vejen op og udskifte de gamle kloakrør, hvis der f.eks. er opstået en mindre utæthed eller en anden mindre skade på røret. Så det er win-win på alle fronter. Det er hurtigere, det er oftest billigere og, vigtigst af alt, generer det vores kunder i området mindst muligt”, siger GIS-designer Charlotte Pedersen fra KLAR Forsyning, som sidder med den daglige projektledelse for strømpeforingerne.

Også hos Aarsleff ser man store fordele ved strømpeforing. Netop derfor har virksomheden valgt at specialisere sig inden for dette område.

”Vi har i Aarsleff arbejdet med strømpeforing i mere end 40 år. Derfor er vores strømpeforing i dag hurtig og effektiv– uden opgravning eller nedbrydning. Helt konkret foregår strømpeforingen på den måde, at vi trækker en blød polyesterstrømpe ind i det utætte rør. Strømpen hærdes på kort tid og ligger nu som et nyt, slidstærkt rør inde i det gamle. Og så er levetiden endda lang – faktisk plejer vi at sige, at strømpen kan holde helt op til 100 år” siger Martin Søbye Møller, kontrakt- og fagansvarlig fra Aarsleff.

FAKTA:

  • Rammeaftalen med Aarsleff træder i kraft den 1. april 2022. Aftalen løber i første omgang to år, men med mulighed for at forlænge i sammenlagt to år, så aftalen i alt ville komme til at løbe over fire år frem mod 2026.
  • KLAR Forsyning informerer i samarbejde med Aarsleff de kunder, som berøres af arbejdet, efterhånden som arbejdet går i gang rundt omkring i kommunerne.
  • KLAR Forsyning forventer årligt at investere 25-30 mio. kr. på strømpeforing af kloaksystemet i de fire kommuner; Køge, Greve, Solrød og Stevns.

Pressemeddelelse udsendt 1. april 2022

 

Vigtig meddelelse til kunder i Solrød og Stevns

Sidst i september/først i oktober vil kunder hos Solrød Spildevand A/S og Stevns Spildevand A/S modtage acontoregning for vandafledningsbidrag (2. rate 2022).

Betalingsfristen er den 1. november 2022.