Drop sprøjtegiften

Når man er glad for sin have, er det fristende at finde sprøjtegiften frem. Det er jo bare et lille pift. Men rent faktisk kan én enkelt dråbe sprøjtegift forurene en hel husstands drikkevand.

Derfor er det nødvendigt, at vi dropper sprøjtegiften - for fremtidens skyld, og så vi sikrer, at de næste mange generationer også har adgang til rent drikkevand.

Sådan minimerer du ukrudt i haven uden brug af sprøjtegift: 

Men hvordan kommer du så ukrudtet i haven til livs uden at bruge gift? Det har vi nogle tips til her: 

  • Dæk dine bede med bunddækkeplaner. De vil skygge for solen, så ukrudtet ikke kan spire
  • Brug fiberdug som underlag under fliser og terrasser
  • Spred træflis ud i dine bede
  • Sørg for at fjerne ukrudt i det tidlige forår, inden det når at kaste frø

Du kan også se mere i videoen herunder: 

I 2021 deltog KLAR Forsyning i kampagnen 'Rent vand til møgungerne' for at opfordre til, at man lige tænker sig om en ekstra gang, før man anvender sprøjtegift i haven. Sprøjtegift er nemlig skadeligt for vores grundvand.

Kampagnen er udviklet af forsyningsselskabet Novafos, og flere forsyninger er efterfølgende gået med i samarbejdet. Det kan du læse mere om her. 

Kampagnen bestod af forskelligt informationsmateriale og bød bl.a. også på en lille film, som på humoristisk vis kommer ud med budskabet. Se den her:

 
 
 
 
 
 

Vigtig meddelelse til kunder i Solrød og Stevns

Sidst i september/først i oktober vil kunder hos Solrød Spildevand A/S og Stevns Spildevand A/S modtage acontoregning for vandafledningsbidrag (2. rate 2022).

Betalingsfristen er den 1. november 2022.