Logget ind som:
Kundenr.:

Nu starter indsamling af haveaffald igen

Nyhed

Foråret står for døren, og det betyder, at vi nu igen begynder indsamling af haveaffald i fortovsindsamlingen. Indsamlingen starter normalt op 1. marts, men i år får de første afhentet haveaffald allerede 29. februar.

Blade i affaldsbeholder

Haveaffald fra almindelig ved­ligeholdelse af haven henter vi én gang om måneden fra 1. marts til 30. november. I år får de første dog afhentet haveaffald allerede 29. februar, så husk at tjekke din tømmekalender. 

Afhentning af haveaffald er en del af din affaldsordning i Greve Kommune, og det er derfor ikke nødvendigt at tilmelde sig afhentning af haveaffald. 

Vær opmærksom på, at haveaffald, der har ligget i en beholder længe, kan sidde fast. For at undgå at beholderen kan gå i stykker ved tømning, bedes du løsne haveaffaldet inden tømning. (Dette gør sig også gældende i perioder med frostvejr.)

Papirsække, plastbeholder eller bundter

Haveaffald - græs, blade eller små grene - kan du aflevere i papirsække, i grønne 240-liters beholdere eller i bundter. Bundterne må maks. fylde 150 cm i længden og 50 cm diameter. 

Ønsker du en beholder til haveaffald, skal du selv anskaffe den. Det skal være en grøn 240 liters UN-godkendt beholder, som overholder Dansk Standard DS/EN 840-1. Den kan anskaffes i byggemarkedskæder, på internettet eller hos vores renovationsselskab Verdis. 

Afhentning af haveaffald

Når haveaffaldet skal hentes, skal du sætte det ud til vejen, fortovet eller rabatten aftenen før eller senest kl. 05.00 på tømmedagen. 

Har du indkøbt en grøn beholder til dit haveaffald, skal du sikre dig, at beholderens håndtag vender ud mod adgangsvej. Du skal desuden sikre dig, at haveaffaldet ligger løst nede i beholderen og eksempelvis ikke er frosset fast.

Det er dit ansvar at sikre, at affaldet kan afhentes nemt og forsvarligt, og at eks. papirsækkene ikke bliver for tunge. 

 

Emne