Logget ind som:
Kundenr.:

Regnvandshåndtering og natur går hånd i hånd i ny helhedsplan for Skensved Ådal

Nyhed

Byrådet i Køge Kommune har vedtaget en ny helhedsplan for Skensved Ådal, som sikrer effektiv regnvandshåndtering med kunstigt anlagte vådområder, fremmer naturen og skaber nye rekreative åndehuller.

Vådområde i Køge Nord

(uddrag fra Køge Kommunes pressemeddelelse - læs den hele her)

I forbindelse med opførelsen af Køge Nord har byrådet i Køge Kommune netop vedtaget en helhedsplan for Skensved Ådal, som strækker sig fra Lille Skensved i vest ud til motorvejen i øst – en helhedsplan, der bidrager til at håndtere regnvandet med kunstigt anlagte vådområder, som fremmer naturen og skaber rekreative åndehuller til gavn og glæde for mennesker og dyr. 

Sammenhæng mellem teknik og natur

Allerede i 2016, da masterplanen for Køge Nord blev vedtaget, var der en ’blå plan’ – en plan for, hvordan regnvandet skulle håndteres på overfladen frem for at blive gemt væk i rør under jorden. Det er med afsæt i den plan, at helhedsplanen nu er udviklet i samarbejde med både KLAR Forsyning, som er ansvarlig for afløbssystemet i den nye bydel, og lodsejere i området.

- I arbejdet med regnvandshåndtering i Køge Nord, herunder de nye vådområder, har det været vigtigt for os at udvikle løsninger, som ikke kun løser udfordringerne med regnvandet effektivt, men som også har omtanke for naturen og motiverer til mere udeliv. Derfor er vi glade for, at byrådet nu har vedtaget en ny helhedsplan for Skensved Ådal, som skal understøtte sammenhængen mellem regnvandshåndteringen – teknikken - og naturen. Vi glæder os til at følge udviklingen af området i de kommende år, siger adm. direktør i KLAR Forsyning, Line Wilchen Hollesen.  

I takt med, at KLAR Forsyning etablerer vådområderne, vil der blive anlagt brudstykker af stier, som også skal fungere som driftsveje. Hvis der er den fornødne økonomiske prioritering, kan der ligeledes etableres et sammenhængende rekreativt stisystem i området, som sikrer øget tilgængelighed for borgerne.

Naturmæssigt giver helhedsplanen mulighed for at indgå i en større biologisk sammenhæng fx med Jersie Mose, hvorfor Solrød Kommune sammen med de direkte berørte lodsejere har været inddraget i processen med udviklingen af helhedsplanen.

Læs hele pressemeddelelsen fra Køge Kommune her: Regnvandshåndtering giver naturen flere kræfter i ny helhedsplan for Skensved Ådal

Du kan også læse mere om vores arbejde i forbindelse med byudviklingen af Køge Nord her: 

Vådområde i Køge Nord
Køge

KLAR Forsyning har ansvaret for regn- og spildevandshåndtering i den nye bæredygtige bydel, Køge Nord. Første etape af arbejdet gik i...