Logget ind som:
Kundenr.:

Fjernvarmen er på vej til Stevns

Nyhed

KLAR Forsyning får ansvaret for at etablere og levere fjernvarmen til de tre større bysamfund i Stevns Kommune.

Borgmester og formand giver hånd på stiftelsen af det nye fjernvarmeselskab

Borgmester i Stevns Kommune, Henning Urban Dam Nielsen, og formand i KLAR Forsyning, Lars Therkildsen, fejrer stiftelsen af det nye fjernvarmeselskab på rådhuset i Store Heddinge.

Tidligere i år godkendte kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune en strategisk varmeplan, som gør det muligt at udfase naturgas som varmekilde. Foreløbig er de tre bysamfund Store Heddinge, Hårlev og Strøby Egede/Valløby udpeget som områder med potentiale for at udvikle fjernvarme.

Nu har kommunen derfor etableret et nyt fjernvarmeselskab, Stevns Energi A/S, som skal levere grøn og prisvenlig fjernvarme til borgerne i de tre bysamfund.

”Det er en meget vigtig milepæl for Stevns, vi har passeret nu. Den grønne omstilling er den måske vigtigste dagsorden i mange år, og noget vi politisk er nødt til at tage ansvar for sammen med borgerne. Vi skal handle før, det er for sent, og derfor glæder det mig, at vi har taget endnu et stort skridt frem med fælles varmeløsninger. Samtidig har vi behov for at gøre os uafhængige af fossile brændsler, og det kan vores egne, fælles varmeløsninger bidrage til”, siger Henning Urban Dam Nielsen, borgmester i Stevns Kommune.

Det bliver KLAR Forsyning, der får ansvaret for at drive det nye fjernvarmeselskab, og det glæder formand Lars Therkildsen.  

”Vi er stolte af, at KLAR Forsyning har fået ansvaret for at etablere og levere fjernvarmen til Stevns. Omlægningen fra private varmekilder til en fælles fjernvarmeforsyning kan bidrage markant til den grønne omstilling i kommunen, og er samtidig en mere sikker og prisvenlig varmeløsning for kunderne. Derfor glæder vi os til at komme i gang”, siger Lars Therkildsen, formand i KLAR Forsyning. 

Plan for fjernvarmeudrulningen

Fjernvarmeprojekterne i Store Heddinge, Hårlev samt Strøby Egede, som er en del af Stevns Strategiske Varmeplan, bliver afviklet uafhængigt af hinanden. Derfor vil der være forskellige tidsplaner for de enkelte udbygningsområder.

Lige nu er det første projektforslag for Store Heddinge blevet foreløbigt godkendt af kommunen og sendt i høring. Fjernvarmeprojektet forventes godkendt i efteråret 2023, hvorefter udbudsprocessen kan påbegyndes.

Der er endnu ikke blevet udarbejdet projektforslag for Hårlev og Strøby Egede inkl. Valløby. Forventningen er, at projektforslagene vil blive udarbejdet inden udgangen af 2023.

Du kan læse mere på siden her: 

Fjernvarmerør gravet ned i jorden

Se hvor og hvornår fjernvarmen kommer til Stevns.

Emne